HVZ/Vivendi is te sterk voor FHC

Zweeloo / Oosterhesselen – De handbaldames van HVZ/Vivendi hebben zaterdagavond in een aantrekkelijk duel gewonnen van FHC uit Stiens. In sporthal De Goorn was de thuisploeg sterker dan de Friese opponent: 21-16.

In de beginfase van de eerste helft ging de stand aanvankelijk gelijk op, waarna FHC geleidelijk aan iets meer initiatief nam. Dit resulteerde vlak voor rust in een stand van 8-11 in het voordeel van de bezoekers uit Friesland. Vastbesloten om de stand in de eerste helft gelijk te trekken, schroefde HVZ/Vivendi het tempo flink op. Dankzij het offensief stond er bij het rustsignaal 11-11 op het scorebord.

Bovenliggende partij

De ploeg van trainer-coach Harry Stoeten kwam scherp uit de kleedkamer en was na de rust de bovenliggende partij. Via mooi uitgespeelde aanvallen wist HVZ/Vivendi de voorsprong uit te bouwen. Ook de dekking stond beter, want in de eerste twintig minuten van de tweede helft wist FHC slechts drie keer te scoren. De eindstand werd uiteindelijk 21-16 in het voordeel van de equipe uit Zweeloo/Oosterhesselen. HVZ/Vivendi blijft zesde in de 1e klasse Noord.

Zondagmiddag staat in sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum de uitwedstrijd tegen HVC op het programma. Het duel begint om 14.10 uur.